Vinkovački vodovod i kanalizacija u stanju pune pripravnosti čeka upute Hrvatskih voda

Materijalna šteta uzrokovana potresima na Banovini tek će se utvrditi, no neupitno je ogromna. Osim stambenih stradali su i gospodarski objekti, ali i infrastruktura. Posebno je teško stanje vodoopskrbne infrastrukture, pogotovo u Petrinji.

Informacije s terena govore da je Sisak po tom pitanju OK, za razliku od Petrinje. U izravnom smo i stalnom kontaktu s Hrvatskim vodama koje koordiniraju akcijom saniranja štete. Tvrtka Vinkovački vodovod i kanalizacija izložila je kapacitete vezane uz cisterne. Zasad naš angažman nije potreban, ali spremni smo ovoga časa priskočiti u pomoć – kaže Ivan Rimac, direktor VVK-a.

I druge vodovodne tvrtke diljem Hrvatske su u stanju pune pripravnosti, a u akciju će krenuti čim se napravi izvid situacije na terenu, utvrdi činjenično stanje i odrede prioriteti.

I u tom kontekstu čekamo signal Hrvatskih voda, da ne šaljemo stihijski ljude na teren, nego da se točno odredi što se od koga očekuje, odnosno što su čiji konkretni zadaci. Dakle, čekamo upute i naši najbolji timovi spremni su na reakciju u svakom trenutku. Sanacija će izvan svake sumnje biti dugotrajna, bit će posla za sve – dodaje Rimac.

Tvrtka Vinkovački vodovod i kanalizacija već danas je osigurala pakete interventne i najnužnije pomoći za 50 obitelji s potresom pogođenog područja.

Ivan Rimac, direktor VVK
IZVOR: VVK