Vinkovački vrtićarci i Uprava šuma Vinkovci prigodno obilježili Svjetski dan šuma

Hrvatske šume – Uprava šuma Vinkovci u okviru obilježavanja Svjetskog dana šuma (21. ožujka) u središnjem je gradskom parku organizirala edukativni događaj u kojem su aktivno sudjelovali i vinkovački vrtićarci čiji su tematski crteži završili na prigodnim panoima.

– Željeli smo toj našoj mladosti pokazati što znači šuma, osobito u kontekstu aktualne energetske priče, obnovljivih izvora energije, „tvornice kisika”… Znači, šuma je prirodno obnovljiv resurs kojim možemo ostvariti neovisnost o energentima. Danas smo naše najmlađe upoznali o svim stadijima šume, od mlade biljke, pa do onog hrasta od 140 godina. Ovom prigodom družimo se ovdje u gradskom parku, a nadam se da ćemo ih dogodine moći odvesti i na šumske lokalitete, da vide uživo o čemu mi to zapravo govorimo – rekao je Krasnodar Sabljić, voditelj Uprave šuma Vinkovci.

Događaj su svojim umjetničkim radovima obogatili (i) djelatnici Uprave šuma Vinkovci Ana Žigmundovac, Lidija Klišanić, Nikola Batarilo te Martin Nedeljković, slikari amateri koji stvaraju kao – profesionalci!