Vinkovački HDZ: Od danas pošteno, iskreno i bez namještanja! Stop kriminalu i korupciji!

PIŠE: Ivan Grigić-Šinko

Jutros je u prostorijama vinkovačkog HDZ-a bilo izuzetno živo! U vrijeme koje bi se i po pekarskim kriterijima moglo nazvati „vrlo rano“, skupio se impozantan broj članova, simpatizera i mladunčadi ove, nazovimo je tako, organizacije. Nogometnim terminom rečeno, tražila se „karta više“!

Saznali smo i razlog; iz središnjice stranke je stiglo naređenje (da, naređenje!) o obaveznom dolasku jer će javnosti biti predstavljena tzv. PRAVILA I UPUTE ZA BUDUĆI RAD I DJELOVANJE HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE.

Posebnost današnjeg, usudio bih se reći, povijesnog okupljanja je i ta što je svaku točku hadezeovog New deala prezentirao netko od čelnih članova zajednice. Izdvajamo najbitnije.

Prvi se na pozornicu, kako to i dolikuje, popeo gradonačelnik Ivan Bosančić…

– Ovdje sam da bih pročitao prvi naputak o budućem djelovanju naše stranke, a koji glasi ovako: SVIMA JEDNAKE MOGUĆNOSTI! Od danas se vinkovački HDZ obvezuje da će služiti svim građanima grada i županije na jednak način, neće praviti razlike i svi će dobiti istu šansu za napredak. Pozivi za izvođenje radova biti će pošteni, neće se više događati da tri firme u gradu i županiji dobivaju sve poslove na fiktivnim i namještenim natječajima.

Nakon zbunjenih pogleda i mlakog aplauza, riječ je uzeo svevremenski Mladen Karlić.

RAD I SAMO RAD! Svi moramo konačno zasukati rukave, potruditi se preko svojih granica da osiguramo bolje uvjete za život naših građana! Zastupnici u Saboru i Gradskom vijeću će probleme stanovnika ovog područja iznositi temeljito, argumentirano i, što je najbitnije, učestalo. Sve članove ogrezle u lopovluku i korupciji ćemo momentalno procesuirati i izbaciti iz stranke!

U dvorani je nastao popriličan muk, koji je pokušao razbiti idući prezenter.

ZAPOŠLJAVANJE SPOSOBNIH I KVALITETNIH KADROVA, NEOVISNO O STRANAČKOJ ISKAZNICI! S ovog mjesta svečano prisežem da se više nitko neće zaposliti „preko veze“, niti jedan natječaj neće biti nepošten i da ćemo smanjiti broj nepotrebno zaposlenih u gradskim firmama! Nema više krojenja politike po lovovima, vikendicama i „pikovim stanovima“, a svima vama što me vučete za plašt, poručujem da više ne primam na Tifonu! – prisnažio je Tomislav Čuljak, govoreći poprilično glasno, pokušavajući nadglasati žamor unezvijerene gomile!

Župana Damira Dekanića nismo uspjeli ni čuti od galame, samo smo razaznali fragmente „…tko se namaz’o, namaz’o se“, „…nemojte me više zvati za zapošljavanje u Hrvatskim šumama ili bilo gdje drugdje“, „…odluka stupa na snagu odmah….!“

Nemiri su prijetili da će prerasti u nerede, a situaciju je smirio, tko drugi, nego prekaljeni partijski gigant Božo Galić, čija je pojava donekle utišala unezvijereno stado domaćih, običnih hadezeovaca.

Na njegovu žalost, samo do prve rečenice…

ZNANJE I KOMPETENCIJA KAO JEDINO MJERILO! Od danas…

Ovdje je situacija izmakla kontroli, iz publike su poletjele plastične čaše, čuli su se povici“…ja čekam na zaposlenje 6 godina, sve prljave poslove vam obavljam…“, „Dolje pošteni natječaji!!!“, „..baš sad ste odlučili bit fini kad je moj red!!!“, „7.000 eura sam već dao, šta će biti s mojim malim?!“, pa smo krenuli prema izlazu.

Odlazeći, vrag nam nije dao mira, još jednom smo se okrenuli…

Na bini su zagrljeni stajali svi prezenteri te njihovi vjerni pročelnici, savjetnici i suučesnici, te uglas povikali:

– APRILILILILILILILILI!!!

I svi se grohotom nasmijaše….

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Vinkulja.hr portala.