Vinkovački MOST više ne postoji?!

Vinkovački MOST iz vremena kada je vladala idila u toj stranci, FOTO: fb

Tijekom večeri na redakcijski e-mail stigla nam je iznenađujuća informacija kako je još prije deset dana raspuštena vinkovačka organizacija MOST-a. Da se nešto čudno događa u toj stranci, nije nikakva tajna, jer je od čak pet izabranih gradskih vijećnika na lokalnim izborima 2017. MOST u zadnje dvije godine ostao na samo jednom imenu – Ivani Popović. S obzirom na pristigli e-mail, za očekivati je kako ni ona više neće biti dio te opcije jer pristiglo priopćenje potpisuje njezin suprug Krunoslav Popović. Podsjetimo, MOST su do sada napustili vijećnici Darko Posarić i Robert Rihtar, a prije njih iz Kluba vijećnika MOST-a izašli su neovisni vijećnici Damir Jakšić i Josip Krajinović koji su u Gradsko vijeće Vinkovaca ušli na listi MOST-a.

Inače, vijećnica Ivana Popović u Gradskom vijeću predstavljala je MOST, dok je na županijskoj razini bila neovisna vijećnica…

Priopćenje u cijelosti, u integralnom obliku, donosimo u nastavku:

Kamo vodi vinkovački Most ?

Predsjedništvo Most-a potpisom Bože Petrova je „zakucalo posljednji čavao u lijes vinkovačkog Most-a“.

Dana 28.2.2021. Most je donio odluku o raspuštanju Mostove Gradske koordinacije Grada Vinkovci i tim činom „zahvalio“ svim biračima koji su dali svoj glas na svim dosadašnjim izborima.

Ovim priopćenjem želimo od srca i iskreno zahvaliti svim sadašnjim i bivšim članovima, simpatizerima i prijateljima koji su pratili naš rad i bodrili nas u nastojanju da naš grad postane bolji i ugodniji za život. Javnosti je poznat rad gradskih i županijskih vijećnika, njihove aktivnosti, kao i pomoć ljudi izvan stranke koji su nam se priključili i pomagali u mnogobrojnim humanitarnim akcijama.

Ono što javnost možda ne zna, je to da smo kao članovi Most-a morali podržati Miroslava Škoru u predsjedničkim izborima, a izbore u Vukovarsko – Srijemskoj županiji su vodili konzervativci i suverenisti. U parlamentarnim izborima smo morali biti protiv Škore, jer je Most imao svoju listu, sa ljudima koje nitko od nas članova nije poznavao. Sve je rezultiralo time, da je Mostu nebitna Slavonija, ostala bez svojh predstavnika u V, ali i IV izbornoj jedinici. Mi više ne moramo i ne želimo glasati prema nečijem naputku.

Bili članovi ili ne, mi smo aktivni, što govori i razbijanje izloga na uredu Most-a 22.2.2021., što uopće nije popraćeno u javnosti. Ne žalimo za ničim. Sve što smo napravili, bilo je za boljitak naših sugrađana, ne onih koji sjede u Zagrebu. Zato idemo naprijed još jači i iskusniji.

Vinkovci su naš grad, grad naših djedova i naše djece, pa valjda imamo pravo samostalno odlučiti tko je sposoban voditi ovaj grad, bez da nam netko da „naputak iz Zagreba (ili Metkovića)“.

Krunoslav Popović,

bivši koordinator Gradskog ogranka Most-a Vinkovci