Vinkovački policajac Branko Grebenac dobitnik zahvalnice Grada Opatije

Branko Grebenac, znan i kao Luis, vinkovački je policajac s točno 30-godišnjim radnim iskustvom u službi. Od 1995. godine je „na motoru”, a od 2013. redoviti je aktivni sudionik akcije „Turs” u okviru koje tijekom ljetnih mjeseci, kada je turistička sezona u punom jeku, odlazi u Opatiju gdje svakodnevno sate i sate provodi na tamošnjim križanjima čineći ih prohodnima za promet.

– Gužve su tijekom turističke sezone velike, nisu rijetke kolone od po 20-ak kilometara. Ali, kad nešto voliš i radiš sa srcem, onda nije teško ni po 5-6 sati stajati u križanju na vrućem asfaltu i po žarkom suncu s ručnikom oko vrata – kaže policajac Grebenac čiji je nesebičan angažman prepoznao i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji mu je na prigodnoj svečanosti uručio zahvalnicu za poseban trud i zalaganje tijekom ljetne turističke sezone 2021. u Opatiji.

I ovim putem zahvaljujem gradonačelniku Kiriginu i Gradu Opatiji na ovoj zahvalnici koja mi mnogo znači. Nadam se da ću i dogodine, ako Bog da zdravlja, dati svoj skroman doprinos protočnosti prometa u Opatiji i okolici – dodaje Grebenac koji se po povratku s turističke sezone vratio na vinkovačke prometnice.