Vinkovačkim vatrogascima novo navalno vatrogasno vozilo vrijedno 2,3 milijuna kuna

Javna vatrogasna postrojba Vinkovci opremljenija je za još jedno navalno vatrogasno vozilo. Radi se o novom Mercedesovom kamionu vrijednom oko 2,3 milijuna kuna.

– Vozilo, koje je s 85% od ukupnog iznosa sufinancirano EU sredstvima, dobili smo zahvaljujući projektu koji zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Hrvatska vatrogasna zajednica. Ovakav novi, moderan kamion bit će nam od velike pomoći u poslu. Opremljen je najmodernijom opremom i svim potrebnim sustavima za što učinkovitije gašenje požara – pojašnjava Krešimir Jelić, zapovjednik JVP Vinkovci.

U postrojbi sada raspolažu s ukupno deset vozila, odnosno sa sedam kamiona i tri pomoćna vozila i to je, dodaje Jelić, uz svu ostalu profesionalnu opremu, sve što im treba u obavljanju i najzahtjevnijih zadataka.

– Dobro je znati da su naši vatrogasci odlično opremljeni, da imaju sve što im je potrebno za intervencije kojima spašavaju živote i imovinu građana. Zahvalio bih stoga Vladi Republike Hrvatske za pomoć u nabavci vozila. Javna vatrogasna postrojba Vinkovci zadužena je i za intervencije u okolnim općinama i upravo će jedno ovakvo moderno vozilo pomoći u što bržem dolasku na mjesto požara i izvan Vinkovaca – rekao je prilikom današnjeg obilaska postrojbe gradonačelnik Ivan Bosančić koji je naglasio kako su u ovom poslu ipak najvažniji ljudi, vatrogasci, koji često riskiraju svoj život u brojnim nepredviđenim i opasnim situacijama.