Vinkovačkim HGSS-ovcima 50.000 kuna za financiranje hladnog pogona

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i pročelnik vinkovačke stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Zlatko Becić potpisali su Sporazum za financiranje redovnih djelatnosti i aktivnosti u 2021. godini. Za neupućene…?

Riječ je o sporazumima koje svake godine potpisujemo s jedinicama lokalne, odnosno regionalne samouprave. U pitanju su sredstva kojima financiramo naš hladni pogon, odnosno režijske troškove, troškove goriva, održavanja i registracije vozila i plovila, itd. – rekao je Becić.

Koliko je u kuverti?

Točno 50.000 kuna. Inače, po Zakonu o HGSS-u jedinice lokalne samouprave dužne su financirati našu djelatnost – dodao je Becić.

Inače, u vinkovačkoj stanici aktivno je tridesetak HGSS-ovaca, svi odreda su volonteri. Prošle godine imali su šest akcija spašavanja.

Sve su važne, a najvažnija je ona koja još uvijek traje, riječ je o aktivnostima na području potresom pogođene Sisačko-moslavačke županije. Naši ljudi su ondje praktički od prvoga dana i, evo, do dandanas na tom su području – dodaje Becić uz napomenu kako su operativne snage vinkovačkog HGSS-a u posljednjih nekoliko godina dosta uložile u opremu, što kroz nacionalne, što kroz europske projekte.

Gradonačelnik Ivan Bosančić po potpisu sporazuma nije propustio naglasiti:

– Sjajna je ovo ekipa koja se dokazala u brojnim akcijama svojim velikim srcem, velikim znanjem i dobro je znati da su na raspolaganju u svakoj neprilici.

Uzgred, vinkovački HGSS-ovci su – podstanari. Dokad, gradonačelniče?

– Vlasnik objekta u kojem je smještena baza HGSS-a u vlasništvu je Poljoprivrednog fakulteta Osijek, mi ga iznajmljujemo na jedno duže razdoblje, ali nam je u konačnici želja da ponovno postane vlasništvo Grada Vinkovaca, jer je nekad bilo u vlasništvu bivše Općine Vinkovce – dodao je na kraju Bosančić.