Vinkovačko Novo Selo dobiva novu ambulantu

FOTO: Ilustracija

Na Dnevnom redu naredne, 32. sjednice Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije koja će se održati 18. veljače 2021. godine, nalazi se točka po kojoj bi se krenulo u realizaciju veće i kvalitetnije zdravstvene zaštite na području vinkovačkog Mjesnog odbora Novo Selo. Usvoji li se Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku upravnog vijeća Doma zdravlja Vinkovci za izgradnju zdravstvene ambulante u Vinkovcima – Novo Selo napokon će biti riješen višegodišnji problem koji tišti stanovnike ovog dijela Vinkovaca.

Procijenjena vrijednost investicije iznosi četiri milijuna kuna bez PDV-a te bi se većim dijelom financirala iz tzv. decentraliziranih sredstava, odnosno u iznosu od 2.237.710,00 kuna, dok bi se razlika osigurala iz vlastitih ili EU sredstava ukoliko se ukaže takva prilika kroz neki od budućih EU natječaja.

Poznato je kako stanovnici Vinkovačkog Novog Sela trenutno nemaju primjerene uvjete za primanje zdravstvene zaštite, odnosno isti nisu dovoljni po pitanju kapaciteta s obzirom na broj stanovnika koji žive u tom dijelu grada. Kako je sustav zdravstvene zaštite prema Zakonu u isključivoj nadležnosti Županije, a ne Grada, Županija je napokon pronašla načina za rješavanjem ovog problema.

Ukoliko županijski vijećnici usvoje ovaj Prijedlog odluke, ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci Petar Kulić potom može pokrenuti otvoreni postupak javne nabave izvođenja radova na izgradnji novog objekta ambulante koji bi se trebao nalaziti na kućnom broju 109 u ulici A. Stepinca (u središtu naselja) što je prvi korak prema konačnoj realizaciji ove ideje.