„Vinkovačko more” spremno dočekalo kupače; nema što nema – osim spasilačke službe!

Posljednji proljetni dan (ljeto, naime, službeno počinje sutra ujutro u 5.31 sati) u Vinkovcima je obilježila prava ljetna temperatura; živa u termometru preskočila je 30-icu, pa su mnogi Vinkovčani spas od vrućine potražili na Banji. „Vinkovačko more” ugrijano je na sasvim pristojnu temperaturu koja dopušta opušteni ulazak u vodu i onim zimogroznijima.

– Ma, ima sigurno jedno 24-25… Super je, super! – oduševljeno je kliktao muški bariton neposredno nakon akrobatskog skoka s pontona.

Ipak, nije zgorega ponoviti kako nije uputno skakati vruć u vodu (osobito ako je dubina nepoznata), pogotovo nakon konzumacije alkohola, izbjegavati plivanje bez pratnje… Sve su to neke od preporuka za sigurnije kupanje.

Uzgred, osvježenje je danas na Banji potražio – i pronašao! – i Marko Dabro, vinkovački nogometaš koji je prošle sezone u dresu drugoligaša BSK-a zabio čak 30 pogodaka. U sljedećoj sezoni Marko će zabijati za zagrebačku Lokomotivu, čiji je član nedavno postao.

– Trener Čabraja dao nam je slobodnu nedjelju nakon žestokog početka priprema. Došao sam malo kući na opuštanje i druženje s prijateljima. Inače, očekujem super sezone, pratite me, moglo bi biti zanimljivo – poručio je Marko, mahnuo na pozdrav i smjestio se u hlad na terasi ugostiteljskog objekta.

Inače, Banja je kupače dočekala spremna i uređena. Posjetiteljima su osim osvježenja u kafiću dostupna i igrališta za odbojku na pijesku i košarku, ležaljke po pristupačnoj cijeni, dječje igralište, kabine za presvlačenje, tuševi… Nedostaje jedino – zlu ne trebalo! – spasilačka služba. To je minus koji što prije treba pretvoriti u plus.