Vinkovčani Martin Jozić i Matko Čolaković pod reprezentativnim stijegom na EP u Osijeku

U vikendu pred nama u Osijeku počinje Europsko prvenstvo u streljaštvu na kojem će za juniorsku reprezentaciju Hrvatske nastupiti Martin Jozić i Matko Čolaković, članovi SD Vinkovci.

– Obojica će nastupiti u disciplini zračni pištolj 10 metara. U petak je na rasporedu službeni trening, a u subotu ujutro kvalifikacije – informirao je Zvonimir Jozić, trener u SD Vinkovci, ali i sudac tehničke kontrole na europskoj smotri koji je vrlo dobro upoznat sa stanjem aktualne forme naših reprezentativaca kao i konkurencijom koja ih očekuje sljedećih dana u Sportskoj dvorani Gradski vrt:

– Očekivanja? Uh, konkurencija je stvarno zahtjevna, u Osijek stiže praktički sve ono najbolje što Europa ima u streljaštvu. Francuzi su jaki, Rusi i Ukrajinci strašno jaki, oni su praktički profesionalci u ovom sportu. Teško mi je predvidjeti, a u krajnjoj liniji i nezahvalno prognozirati bilo što, jer je vrlo upitno tko u kakvoj formi stiže u Osijek budući da godinu dana nije bilo značajnijih natjecanja. Ono što vidim i osjećam jest da su naši dečki raspoloženi i budu li na granici svojih objektivnih mogućnosti, sposobni su ostvariti plasman u zlatnoj sredini poretka.

Dakle, ambicije bi zadovoljio plasman negdje oko 50. mjesta, imajući u vidu činjenicu da će se na „vatrenoj crti” naći 100-injak Martinovih i Matkovih vršnjaka.