Vinkovčani na krovu brdovitog Balkana!

Pedesetak planinara iz HPD Cibalia, Raduša Uskoplje, Kuk Travnik, Stožer Bugojno, Sveti Ilija Baška Voda, Strinež Crikvenica i Rudač Moravice pet dana osvajali su vrhove po Bugarskoj i ondje prezentirali mjesto i zavičaje iz kojih dolaze.
Glavni ciljevi izleta bili su je osvajanje vrhova Musala (2.925 metara) – inače, najvišeg na brdovitom Balkanu – i Crni vrh (2.290 metara), najvišeg vrha Nacionalnog parka Vitoša koji se nalazi odmah pokraj Sofije.
 
– Ovaj izlet je bio prava avantura za sve nas i možemo reći da je sve prošlo odlično jer su skoro svi osvojili oba vrha koja smo imali u planu – izvijestio je Igor Nađ, predsjednik HPD Cibalia koje i dalje nastavlja s svojim aktivnostima pa već 3. rujna organizira 9. Pohod na Frušku goru na koji svake godine dolazi sve više planinara i ostalih ljubitelja prirode.
Tom prigodom sudionici će obići vidikovac Skandala (253 metra) te vrh Liska, najvišu točku Vukovarsko-srijemske županije vrh. Ovim putem iz HPD Cibalia pozivaju sve ljubitelje prirode i društva da im se jave, dođu i uveličaju ovu manifestaciju o kojoj je više detalja dostupno OVDJE