VINKOVČANI U ŠESTOM AUTOBUSU Zajedno u razredu, zajedno na filmskom platnu!

Vladimir Andrić, Ivan Ćaćić i Ivan Smolić

U subotu, 16. srpnja, u Puli će svečano biti otvoren prestižni Pulski filmski festival, izdanje broj 69. Na ovogodišnjem glasovitom filmskom događaju, koji traje od 16. do 24. srpnja, bit će prikazano 50-ak filmova, među njima i Šesti autobus Eduarda Galića, kojim će festival biti i otvoren. A to je ipak stvar prestiža…

Posebnost ovog uratka, čija tematika je vezana uz Domovinski rat, konkretno uz događaje neposredno vezane uz slom obrane Vukovara u studenom 1991. godine i zločin na Ovčari, jest da u njemu među ostalima glume trojica Vinkovčana; abecednim redom – Vladimir Andrić, Ivan Ćaćić i Ivan Smolić.

– Ponosni smo i sretni što smo sudjelovali u filmu koji tematizira Domovinski rat te se radujemo dolasku u Pulu gdje će Šesti autobus biti prikazan na otvaranju festivala – rekao nam je Andrić koji u dotičnom filmu igra ulogu šankera u neimenovanom selu pokraj Vukovara.

Sve ostale potankosti bit će rasvijetljene u subotu od 21.30 sati pa u sljedeće 103 minute koliko je trajanje ovog filma koji se bavi misterijem šestog autobusa koji je iz Vukovara krenuo prema Ovčari…

I još nešto; osim što Vladimira i dva Ivana veže ista etnografska pripadnost, debelim flomasterom treba podvući i to kako je spomenuti tercet nekoć pohađao isti razred vinkovačke Ekonomske škole Ivana Domca!

– Smolić i moja malenkost u subotu ćemo nazočiti otvaranju festivala i premijeri filma, Ćaćić je nažalost spriječen pa neće s nama. Ali, s nama će gospodin Luka Janković, koji nam je u ime tvrtke Rent-a-car Aurelia sponzorirao put do Pule. A i natrag, kao i svaki pravi mecena – zaključio je Andrić.

Trailer filma Šesti autobus možete pogledati OVDJE.