Vinkovčanin Josip Koncul (52): Cijepio sam se da mogu ići na utakmicu!

FOTO: db

Vukovarsko-srijemska županija po procijepljenosti zauzima mjesto u gornjem domu ljestvice hrvatskih županija; brojevi otkrivaju da je na 6. mjestu po broju onih cijepljenih drugom dozom u kontekstu ukupnog stanovništva (37%), a nakon današnjeg masovnog cijepljenja provedenog u sportskoj dvorani Osnovne škole „Antun Gustav Matoš” broj cijepljenih prvom dozom prebacio je 50% odraslog stanovništva.

Dr. Vedrana Lanc Čurdinjaković, FOTO: db

– Danas smo cijepili Modernom, Pfizerom i Johnson&Johnsonom, odziv je bio jako dobar, čemu smo se i nadali. U posljednjih nekoliko masovnih cijepljenja bez prethodne najave na punktovima smo primijetili da ljudi pokazuju veći interes za Johnson&Johnson zbog toga što kod tog cjepiva nema docijepe, odnosno nema druge doze. I danas ovo cjepivo jako dobro ide, međutim odaziv i za preostala dva cjepiva je zamjetan. U posljednjih nekoliko tjedana interes za cijepljenje u našoj županiji ne bilježi silaznu putanju, to raduje i hrabri – rekla je dr. Vedrana Lanc Čurdinjaković, epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije.

Jedan od onih koji je danas spremno ponudio lijevu nadlakticu za cjepivo Johnson&Johnson je i Vinkovčanin Josip Koncul:

– Da nije bio Johnson&Johnson u ponudi ne bih ni došao na cijepljenje. Zašto? Pa, zato jer je najpraktičniji, cijepiš se jednom i miran si. Danas je sve prošlo OK, osim što sam morao dugo čekati u redu, skoro sat i pol vremena – kaže Josip pa pojašnjava motive zbog kojih se odlučio cijepiti:

– Čisto radi životne komocije, da mogu ići na utakmicu. Jer čitam i slušam kako neće puštati na stadion one koji nisu cijepljeni – otkriva naš 52-godišnji sugrađanin.

Dubravko Blažević, FOTO: db

Slične motive za cijepljenje ponudio nam je i Dubravko Blažević koji je danas cijepljen drugom dozom Pfizera:

– To je to, gotovo. Ne znam hoće li biti i treća doza, vidjet ćemo. Osnovni motiv za cijepljenje bio mi je taj što se necijepljenima polako, ali sigurno uvode kojekakva ograničenja u kretanju. Sve vodi k tome da će nas sve tihom prisilom na kraju primorati na cijepljenje, pa rekoh, ‘ajde da se riješim toga – naglašava Dubravko koji nije imao nikakve nuspojave nakon prve doze Pfizera, pa ih ne očekuje ni nakon današnje docijepe.

HZJZ VSŽ nastavit će i dalje s masovnim cijepljenjima bez prethodne najave o čemu će portal Vinkulja.hr pravovremeno izvijestiti javnost.