Vinkovčanin Luka Kalinić dobitnik prestižne Nagrade Milan Neralić

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i ove je godine – već treću zaredom – dodijelio Nagradu Milan Neralić, namijenjenu pojedincima i udrugama zaslužnima za razvoj i unaprjeđenje sporta na lokalnoj razini. Na taj način HOO je iznova simbolički potvrdio otkud sve kreće pri stvaranju vrhunskih hrvatskih sportaša, a što je prije nekoliko godina i inspiriralo na pokretanje Nagrade njezina utemeljitelja, glavnog tajnika HOO-a Sinišu Krajača.

HOO-ovu Nagradu Milan Neralić 2021. primilo je četvero pojedinaca i jedna udruga, a među dobitnicima je (i) Luka Kalinić, dugogodišnji predsjednik Saveza športova Vukovarsko-srijemske županije. Uz našeg sugrađanina Nagradu Milan Neralić – koja se sastoji od skulpture i plakete – primili su još Josip Šimunović (Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije), Nikola Premer (Zajednica sportskih udruga grada Otočca), Juro Horvat (Samoborski športski savez) i Športska zajednica Osječko-baranjske županije.

Inače, Milan Neralić prvi je Hrvat sa statusom olimpijca i prvi Hrvat koji je osvojio olimpijsku medalju; naime, ovaj Slunjanin na Olimpijskim igrama u Parizu 1900. godine osvojio je broncu u mačevanju.