Vinkovčanin Marin Kurteš na pragu novog ugovora s Dinamom

Naravno da se kao vinkovački portal naglašenog lokalpatriotizma iskreno radujemo dosezima vinkovačkih sportaša i to ne samo onih koji nose dresove s grbovima vinkovačkih klubova. Marin Kurteš, o njemu je sada riječ, Vinkovčanin je rođen 2004. godine koji briljira u dresu zagrebačkog Dinama. Izdanak je Cibalijine škole nogometa ”Mravunac-Fegeli”, kao dvanaestogodišnjak je, uz Šimuna Hrgovića, postao najmlađi stipendist u povijesti vinkovačkog kluba.

Njegove izvedbe (i) u toj dobi svele su se na klasičnu reviju, promenadu znanja. Dakako da takav ekstra talent nije mogao proći nezamijećeno ispod radara, Dinamo je bio najbrži i najkonkretniji (Hrgović je, usput rečeno, završio na Poljudu, danas je standardni veznjak Hajdukove kadetske momčadi).

Marin je isprva bio djelomično impresioniran velikim klubom i još većim gradom, pa se malo izgubio u maksimirskoj šumi. Svojevremeno je vraćen u Cibaliju na posudbu, pokazalo se to u konačnici dobrim potezom, jer zapaženim igrama u matičnom klubu vratio je i samopouzdanje, i samopoštovanje.

Prošloga ljeta nadareni ofenzivac vratio se u Dinamo, gdje je nastavio potvrđivati silnu nadarenost i ne manju ozbiljnost. Opustio se i pokazao sve što zna i može, a to je i te kako zamjetno. Njegovo umijeće i zasukani rukavi svakodnevno i sve više dolaze do izražaja; primjerice, u nedavnom pripremnom dvoboju protiv klupskih juniora dominirao je terenom, zabio je dvaput, dovoljno da šef Dinamove škole Željko Kopić u roku odmah aktualizira priču o aktiviranju klauzule o novom, dvogodišnjem ugovoru koji će Marina Kurteša uz Dinamo vezati do ljeta 2023. godine.

Iako je Marin Kurteš Dinamova, a ne Cibalijina, budućnost možemo biti opravdano ponosni na njegov razvoj. Marin izvrsno kotira u velikom klubu (kao i spomenuti Šimun Hrgović u Hajduku), što neizravno i Cibaliji znači nemali kompliment te po tko zna koji put dokazuje kako je vinkovački/slavonski nogometni bazen prepun talenata. Stišćemo palčeve za Marina, sigurno smo da će daleko dogurati. Takav potencijal to podrazumijeva. Naravno, ako rukavi i dalje ostanu zasukani…