Vinkovčanin Saul Tikvić pobjednik projekta Moja.hr!

Vinkovčanin Saul Tikvić svojim filmom o Vukovarsko-srijemskoj županiji osvojio je prvo mjesto na projektu Moja.hr i na taj način osigurao je završnu svečanost iduće godine u našoj županiji.

Projektom Večernjeg lista Moja.hr 20 županija i Grad Zagreb odabrali su predstavnike koji su kreirali video u trajanju od jedne minute, a koji se temelje na osobama, običajima, svakodnevnim događajima, prirodi i sličnom. Ovogodišnji slogan projekta je „Moj kraj, moja uspomena, moja budućnost“ , a partner na projektu – podržanom od Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice – je Hrvatska radio televizija.

Pobjednički video Vukovarsko-srijemske županije izradio je Saul Tikvić, a u tome su mu pomogli i uspjehu pridonijeli Davorin Krešić, Dunja Šaran i Dario Hegeduš.

– Ne mogu vjerovati! – bile su prve Saulove riječi po preuzimanju nagrade iz ruku ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac.

– Svi timovi iz svih županija imali su zaista genijalne filmove i pravo je čudo da smo uspjeli pobijediti. Jako sam sretan što sam imao priliku upoznati sve ove kreativne ljude iz cijele Hrvatske – dodao je Saul, ne skrivajući svoje oduševljenje.

Saul je imao samo pet godina kada je s roditeljima doselio u Vinkovce iz Slovačke. U Švedskoj je proveo šest mjeseci nakon čega se ipak vratio u Vinkovce iz kojih, kako sam kaže, nikako ne bi volio otići:

– Mislim da ne bih mogao živjeti nigdje drugdje nego u mom malom gradu.

Za osvojeno prvo mjesto Saul je nagrađen novčanom nagradom od 15.000 kuna, tablet i godišnju e-pretplatu na Večernji list.