Vinkovčanka (79) ostala bez novčanika, dokumenata i nekoliko tisuća kuna

Policijskim službenicima 79-godišnja Vinkovčanka podnijela je prijavu o nestanku novčanika s njezinim osobnim dokumentima, novcima i bankovnom karticom. Prema prijavi, 79-godišnjakinja je oštećena za iznos od više tisuća kuna, jer postoji sumnja da je prevarena i zlouporabom bankovne kartice glede čega policija poduzima intenzivne mjere kako bi utvrdili sve okolnosti. Policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti i kaznenu prijavu.

Iz PU vukovarsko-srijemske još jednom podsjećaju na mjere samozaštite i pojačanog opreza; kako bi smanjili mogućnost počinjenja ovih kaznenih djela građanima savjetuju da svoje stvari ne ostavljaju bez nadzora, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi. Trenutak nepažnje vlasnika može biti iskorišten za počinjenje kaznenog djela.

Također, vrijedno je podsjetiti i na to da građani tajni PIN broj ne nose zajedno s bankovnim karticama ili da ga ne zapisuju na njih. Na ovaj način tajni PIN broj je dostupan drugim osobama te olakšava počinjenje drugog kaznenog djela i povećava već nastalu materijalnu štetu.