VINKOVCI Autom naletio na dječaka(8) koji se neoprezno uključivao u cestovni promet

Tijekom vikenda, dogodilo se 15 prometnih nesreća, 12 s materijalnom štetom (Vukovar, Vrbanja, autocesta A3, Vinkovci pet, Posavski Podgajci, Babina Greda, Županja, Andrijaševci) i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.
 
U petak, 29. ožujka oko 12,00 sati u Vinkovcima, 62-godišnja vozačica osobnog automobila nije se obilježenom pješačkom prijelazu približavala sigurnosnom brzinom da u svakom trenutku može zaustaviti vozilo i propustiti pješake koji su stupili na obilježeni pješački prijelaz uslijed čega je došlo do udara vozilom u tijelo 30-godišnje pješakinje koja je zadobila lake tjelesne ozljede.
 
U nedjelju, 31. ožujka oko 04,35 sati u Markušici, 20-godišnja vozačica osobnog automobila nije koristila sigurnosni pojas za vrijeme vožnje i nije se kretala sredinom obilježene prometne trake, prelazi preko bankine u odvodni kanal uslijed čega dolazi do udara vozila u kosinu odvodnog kanala, pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede.
 
U ponedjeljak, 1. travnja oko 12,10 sati u Vinkovcima, 8-godišnje dijete upravljalo je biciklom nogostupom ulice i dolaskom na raskrižje ulica uključivao se biciklom u promet kolnika ulice, a da nije propustilo sva vozila koja se kreću kolnikom uslijed čega je od strane 28-godišnjeg vozača osobnog automobila došlo do udara u bicikl te pada djeteta s bicikla pri čemu je zadobilo lake tjelesne ozljede.
 
Policijski službenici su zatekli 18 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,58 g/kg zabilježena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru. Pet vozača smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Stacionarne kamere zabilježile su 62 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.