VINKOVCI Edukativne aktivnosti o kružnom gospodarenju otpadom

„S manje otpada u bolje sutra” naziv je projekta koji je prošli tjedan predstavljen na Sajmu EU projekata, a čiji je nositelj Grad Vinkovci. Riječ je o projektu u okviru kojeg će se provesti edukativno-informativne aktivnosti kako bi se građani što bolje upoznali s kružnim gospodarenjem otpada.

Bitno nam je uključiti naše najmlađe sugrađane koji dokazano brzo usvajaju neke životne navike koje onda prenose i na svoje roditelje. Na neki način ćemo multiplicirati učinke našeg projekta, istaknuo je pročelnik UO za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Davor Mecanović.

Projekt sufinanciran 40% iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok će razlika sredstava biti financirana iz gradskog proračuna. Glavni je cilj projekta smanjiti količinu otpada koji se odlaže na odlagalištima, a isto tako bitno je povećati količinu odvojeno prikupljenog otpada koji se reciklira i ide u obradu.

Na početku informiramo naše sugrađane o ovom projektu, kasnije ćemo organizirati konkretne radionice i predavanja na temelju kojih će se Vinkovčani moći bolje upoznati s recikliranjem kružnim gospodarenjem otpadom, kompostiranjem i svim onim stvarima koje će omogućiti da živimo u boljem i ljepšem gradu, zaključio je Mecanović.