VINKOVCI Gastro show na Šokačkom stanu

Ove srijede i četvrtka, 27. i 28. rujna 2023. godine, na Šokačkom stanu u Vinkovcima održat će se Stručna konferencija i Gastro show projekta PannEx Reload u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020.

Glavni narativ turističke industrije je održivi turizam u kojem je u glavnoj ulozi korištenje lokalnih resursa u destinaciji, primarno krhkih nabavnih lanaca u ugostiteljstvu. Povezivanje ugostiteljskih objekata i hotela s domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima je veliki izazov i upravo o tim izazovima, između ostaloga pričat će u sklopu konferencije koja će biti otvorena danas u 17 sati.

Potom će uslijediti dva zanimljiva predavanja (“Važnost kratkih nabavnih lanaca u turizmu” Gorana Rihelja i “Priprema autohtonih jela na moderan način” chefa Tomice Đukića) te panel rasprava “Kako povezati lokalne dionice u turizmu?”.

Sutrašnje događanje na Šokačkom stanu, Gastro sajam “PannEx Reload” počinje u 18 sati. Gastro show će pripremiti već spomenuti chef Tomica Đukić, voditelj programa bit će Domagoj Jakopović Ribafish, a gost večeri poznati influencer Paul Bradbury, najpoznatiji hrvatski Englez. Sve navedeno uz zvuke TS Đeram