VINKOVCI HALF MARATON Doživite glavni grad ravnice na najbolji mogući način!

Još samo šest dana preostalo je do ovogodišnjeg Vinkovačkog polumaratona! Vinkovci su spremni za četiri zanimljive utrke koje će ispuniti grad trkačkom energijom. Bez obzira na vašu razinu iskustva, ovo je prilika da se pridružite trkačkoj zajednici i osjetite uzbuđenje natjecanja.

Više od 400 prijavljenih natjecatelja osjetiti će iskustvo trčanja glavnim gradom ravnice, organizatori (vinkovačke udruge Halfmarathon Team i FCT u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vinkovaca i Turističkom zajednicom Vukovarsko-srijemske županije) mole sugrađane za podršku natjecateljima i poštovanje privremene prometne regulacije. Evo svih najznačajnijih koordinata:

DATUM I LOKACIJA

3. rujna 2023. Trg dr. Franje Tuđmana u Vinkovcima;

RASPORED

  • 15.30: podizanje startnih paketa;
  • 16.00: dječja utrka (800 m);
  • 17.00: polumaraton (21.1 km);
  • 17.00: utrka građana (7 km);
  • 17.00: štafeta (3×7 km);
  • 20.00: proglašenje pobjednika za sve kategorije.

RUTE I KATEGORIJE

Ruta utrke je kružna. Sudionici utrke građana trče jedan krug, polumaratonci tri kruga, a štafete svaki član po jedan krug. Štafetna izmjena i početak drugog i trećeg kruga za polumaraton je 30 metara ispred ciljne linije.

Osim apsolutne kategorije u utrci polumaratona za žensku i mušku konkurenciju, natjecatelji su podijeljeni u dodatne 24 kategorije kako bi se uvažila raznolikost među natjecateljima.

POSEBNE POGODNOSTI:

  • HŽ putnički prijevoz nudi 40% popusta na povratne karte za sve sudionike koji putuju više od 25 kilometara do Vinkovaca;
  • Hotel Admiral Vinkovci pruža posebne cijene smještaja za sudionike događaja. Kontaktirajte ih za više informacija.

Pridružite se trkačkom duhu i sudjelujte kao natjecatelj, volonter ili podržite natjecatelje bodrenjem uz stazu. Nemojte propustiti priliku biti dijelom ovog trkačkog festivala! Bez obzira na to jeste li strastveni trkač, rekreativac ili podržavate prijatelje i obitelj, Vinkovački polumaraton 2023. jamči vam zabavu i inspiraciju.

Cijelom rutom polumaratonske utrke promet će biti potpuno zatvoren pa se sugrađane moli za strpljenje i korištenje alternativnih prometnih pravaca. 

Prijave za Vinkovački polumaraton 2023. moguće su OVDJE.