VINKOVCI Iako policija i ravnateljica tvrde da su djeca sigurna, 2.a danas nije u školi

FOTO: Vinkulja.hr

O nemilim događajima u vinkovačkoj Osnovnoj školi Bartola Kašića, koja se danas zbog prijetnje jednog roditelja bombom našla u središtu pozornosti, oglasila se i školska ravnateljica Vlasta Pavlović Elez koja je podsjetila na tijek događaja:

– Činjenica je da je jedna ženska osoba u prostoru škole u nazočnosti naših učenika izjavila da će baciti bombu u školu. Naravno da smo odmah reagirali i o tome obavijestili policiju koja je promptno reagirala i stigla na mjesto događaja.

Vlasta Pavlović Elez, ravnateljica OŠ Bartola Kašića Vinkovci FOTO: Vinkulja.hr

Ravnateljica Pavlović Elez je dodala:

– Prioritet nam je sigurnost naših učenika. Postupili smo u skladu s pravilnikom i protokolom kako bismo našim učenicima omogućili da se osjećaju sigurno u školi. U ovom trenutku doista nema nikakve opasnosti. Policija provodi sve potrebne radnje i nema nikakve zapreke da naši učenici ne bi pohađali nastavu, na što ih i pozivam.

Unatoč pozivu i nazočnosti policije u neposrednoj blizini škole, učenici 2.a danas popodne ipak nisu sjeli u školske klupe. 

FOTO: Vinkulja.hr

– Neovisno o tome što u policiji kažu da su poduzete sve radnje kojima je utvrđeno da nema opasnosti za sigurnost naše djece, moje dijete do daljnjega neće ići u školu. Odnosno, neće ići sve dok mi policija ne dokaže kako moje dijete nije ni na kakvom popisu dotične osobe koja je prijetila bombom, niti da je od strane iste osobe snimano mobitelom. Postoje mnoga otvorena pitanja na koja policija i resorno ministarstvo moraju odgovoriti prije nego što me uvjere da su djeca sigurna u školi. 

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja na ovu temu oglasili su se sljedećim priopćenjem:

“U skladu s odredbama članka 18. stavka 1. Zakona o općem upravnom postupku (Narodne novine, broj 47/09. i 110/21.), a s obzirom na nadležnost prema Uredbi o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva znanosti i obrazovanja (Narodne novine, broj 97/20. i 14/21.), Vaš podnesak prosljeđujemo u nadležnost Upravi za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja.
 
Također, sukladno odredbama članka 18. stavka 1. Zakona o općem upravnom postupku podnesak se, s obzirom na nadležnost propisanu Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima (Narodne novine, 76/09., 92/14., 70/19.) prosljeđuje u nadležno postupanje nadležnoj policijskoj upravi.”

Što god to značilo… Inače, ženska osoba koja je prijetila bombom je uhićena i nad njom se provodi kriminalističko istraživanje, potvrdili su iz PU vukovarsko-srijemske