VINKOVCI Novi ugovori i veća primanja pomoćnicima u nastavi i u vrtićima

Ukupno 45 pomoćnika u nastavi i pet pomoćnika u vrtićima, koji će brinuti o djeci s poteškoćama u vinkovačkim školama i vrtićima Dječjeg vrtića Vinkovci, danas je dobilo nove ugovore kako bi od ponedjeljka mogli početi s radom, za koji će od ove godine imati veća primanja.

Grad Vinkovci i za ovu je školsku godinu osigurao asistenciju učenicima s poteškoćama u razvoju sedam osnovnih i jedne srednje škole. To je ostvareno kroz projekt „Osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u Vinkovcima 2022/23“. Projektna prijava, napominje ravnateljica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA Danijela Slipčević, pripremljena je u suradnji Agencije i Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca te osam koordinatora odnosno predstavnika škole.

– Vrijednost projekta je gotovo 2 milijuna kuna, od čega je 90% financirano sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, a ostatak je sufinanciran sredstvima Grada. Drago nam je što smo i ove godine uspjeli dobiti sredstva za ovu svrhu te vjerujem kako ćemo isto uspjeti i nagodinu. Europska unija veliku važnost pridaje osiguravanju jednakih mogućnosti svima, što je upravo i cilj ovog našeg projekta – napomenula je Slipčević.

Cilj projekta je osiguravanje individualne podrške za djecu s poteškoćama u razvoju u svrhu povećanja njihove socijalne uključenosti i integracije unutar redovnog odgojno-obrazovnog sustava, jačanje znanja i kompetencija pomoćnika u nastavi kroz njihovo zapošljavanje i senzibilizacija javnosti o pravima i mogućnostima učenika s poteškoćama u razvoju.