Vinkovci ove godine dobivaju FERIT-ov Studij računarstva?

FOTO: Ilustracija

Sutra s početkom u 11 sati bit će održana sjednica Gradskog vijeća Grada Vinkovaca na čijem Dnevnom redu će se naći 16 točaka te aktualna pitanja. Među brojnim temama koje su se nakupile od posljednje sjednice održane u prosincu prošle godine, svakako treba izdvojiti Prijedlog odluke o davanju suglasnosti i ovlaštenja Gradonačelniku za zaključenje Sporazuma o suradnji u predmetu osnivanja dislociranog redovnog preddiplomskog stručnog studija računarstva u Vinkovcima.

Naime, usvoje li gradski vijećnici ovaj prijedlog Sporazuma, već od naredne akademske godine, 2021./2022., Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) započet će s izobrazbom studenata u Vinkovcima kroz dislocirani preddiplomski redoviti stručni studij računarstva u Vinkovcima. Stručni studij trajat će 6 semestara, a studenti će završetkom steći 180 ECTS bodova. Stečeno zvanje bit će stručni/a prvostupnik/prvostupnica inženjer/inženjerka računarstva.

Ovaj stručni studij pokreće se u suradnji Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije koji će snositi financijski teret, dok će županijska tvrtka Centar kompetencija pružati logističku podršku. Prema prijedlogu Sporazuma, FERIT se obvezuje upisati minimalno 25 do maksimalno 40 studenata u prvoj godini, a nastava će se, dok se ne izgradi Centar za digitalizaciju i razvoj, održavati u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima.

Nakon što su Grad i Županija prošle godine uspjeli privući zagrebački Šumarski fakultet – smjer Drvna tehnologija, u Vinkovcima ćemo dobiti još jedan itekako značajan i konkurentan fakultet. Inače, po pitanju Drvne tehnologije, iz Grada informiraju kako su u tijeku posljednja usuglašavanja oko novog Ugovora kojim bi se omogućio upis nove generacije studenata na jesen.