VINKOVCI Podijeljeno 38 blagdanskih paketa potrebitim obiteljima te 44 paketića za djecu

FOTO: Grad Vinkovci

Tradicionalno u ovo predblagdansko vrijeme vinkovačka gradska uprava dariva obitelji u potrebi prigodnim poklon paketima kako bi im uljepšali blagdane i na određeni način pomogli u smanjenju troškova i pripremi uskrsne trpeze.

Pakete pripremamo ciljano te isti uglavnom sadrže prehrambene namirnice među kojima su i one koje su karakteristične za ovo doba godine odnosno prilagođene su uskrsnoj trpezi, a uvijek posebno vodimo računa i da je sadržaj paketa prilagođen obiteljima s djecom, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Josip Romić koji je i osobno uručivao ove pakete.

Riječ je o ukupno 38 obitelji koje će dobit ove velike blagdanske pakete s prehrambenim namirnicama, uz dodatna 44 paketića namijenjena djeci.

Za ovu mjeru je osigurano deset tisuća eura, a namijenjena je onim obiteljima koje su se našle u određenim životnim poteškoćama, naglasila je resorna pročelnica Andrea Vinković.

Ovo je samo jedna od 20 mjera koje su sadržane u Odluci o socijalnoj skrbi Grada Vinkovaca za ovu godinu ukupne vrijednosti milijun i 25 tisuća eura, a kojima Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca nastoji pokriti najugroženije i najpotrebitije skupine građana.