VINKOVCI Političke stranke ove će godine podijeliti 28.402,70€ gradskog novca

Odlukom većine u gradskom vijeću, političke stranke ove će godine ukupno iz vinkovačkog gradskog proračuna podijeliti međusobno 28.402,70 eura. Iako je oporba i ove, kao i prethodnih godina, govorila o besmislu ove odluke, nije zabilježeno kako su njihove centrale dobivena sredstva vratila u gradski proračun.

Prema samoj odluci, najveći iznos pripast će HDZ-u, koji će temeljem 10 vijećnica i vijećnika koje ima u ovom sazivu Gradskog vijeća. Riječ je o 13.670,45€.

Drugi po iznosu je Domovinski pokret koji će temeljem tri vijećnika dobiti 3.981,69€. Iako je ovu stranku nedugo nakon izbora napustio Davor Raić, sredstva pripadaju stranci tako da DP može računati na trostruki iznos predviđen po vijećniku.

SDP-u s dva vijećnika pripada 2.654,46€ koliko će dobiti i Ključ Hrvatske premda su se oba vijećnika, dakle Goran Kajkić i Damir Jakšić izjasnila kao nezavisni. Hrvatskim suverenistima pripada 1.459,95€ temeljem pravila „podzastupljenog spola“, dok će po 1.327,23€ dobiti HSP, HSU, te nezavisna lista Tihomira Posavčića.

Na kraju rasprave mogli su se čuti i prijedlozi da se povećaju iznosi, ali to je ostavljeno za neku od narednih sjednica.