VINKOVCI Raspisan natječaj za dodjelu financijskih potpora programima, projektima i aktivnostima socijalnog i društvenog usmjerenja

Ilustracija/Grad Vinkovci

Na službenim stranicama Grada Vinkovca objavljen je Javni natječaj za dodjelu financijskih potpora programima, projektima i aktivnostima u području socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja, rada s mladima i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata za 2024. godinu.

Grad Vinkovci poziva udruge, udruge proistekle iz Domovinskog rata, ustanove, zaklade te druge pravne osobe čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti da prijave svoje programe, projekte ili aktivnosti iz područja socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarnog djelovanja, rada s mladima,  koji se temelje na potrebama zajednice, a prema načelima djelovanja za opće dobro.

Prihvatljivi prijavitelji  mogu prijaviti program, projekt ili aktivnost za sljedeća područja djelovanja:

  1. Humanitarno djelovanje
  2. Socijalna i psihosocijalna  skrb o građanima
  3. Zaštita zdravlja građana
  4. Rad s mladima
  5. Skrb za stradalnike Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, zaštita digniteta i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kao i poboljšanje kvalitete života sudionika i stradalnika Domovinskog rata

Ukupno planirana vrijednost Natječaja je 113.000,00 EUR.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu, projektu ili aktivnosti je 133,00 EUR, a najveći iznos je 13.280,00 EUR.

Ugovoreni iznosi dodijeljenih sredstava temeljem Natječaja isplatiti će se u obrocima, sukladno raspoloživosti sredstava, što će biti utvrđeno Ugovorom o financiranju, s mogućnošću isplate predujma.

Rok za podnošenje prijedloga programa, projekta ili aktivnosti je 12. veljače 2024. godine.

Sve uvjete natječaja potražite OVDJE.