VINKOVCI S 2,58 promila bez važeće vozačke vozio tuđi, neregistrirani auto… Kazna? Do 5.720 eura!

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Mobilne jedinice granične policije – Istok su jučer, 1. kolovoza, u 20.40 sati u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vinkovcima zaustavili 50-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka.

S obzirom na to da kod sebe nije imao prometnu i vozačku dozvolu te zbog sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, daljnje postupanje preuzeli su policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci.

Izvršenim nadzorom vozača i vozila, utvrđeno je kako je 50-godišnjak upravljao vozilom koje nije njegovo vlasništvo, pod utjecajem alkohola u organizmu (2,58 g/kg), bez važeće vozačke dozvole te da je vozilu istekla prometna dozvola duže od godinu dana, radi čega je vozilo odjavljeno, a za registarskim pločicama na vozilu i prometnom dozvolom raspisane potrage. Potražni predmeti su oduzeti, a vozač smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Radi počinjenih prometnih prekršaja, 50-godišnjaku je izdano izvješće o počinjenim prekršajima, za koje je predviđena novčana kazna u rasponu od 2.970 do 5.720 eura, 12 prekršajnih bodova te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.