VINKOVCI U četvrtak tretiranje komaraca sa zemlje, ali i iz dva zrakoplova!

Ilustracija/PEXELS

Kako javljaju iz vinkovačke gradske uprave, nakon pet provedenih larvicidnih tretmana komaraca, u četvrtak će se provesti i prvi tretmani komaraca sa zemlje, ali i iz zraka. Raspored tretiranja komaraca sa zemlje toplim i hladnim zamagljivanjem provest će se po sljedećem rasporedu:

–  04.07.2024. u večernjem terminu između 18 i 21 sat ( Slavija, Borinci, Centar, Kanovci, ul. Josipa Kozarca, šetalište Dionizija Švagelja, Radićev blok, Kolodvor kvart, Lapovci, Blok Vladimira Nazora, Vrtno naselje, Zagrebački blok, Tržnica, Mala Bosna, Nova Brana)

– 07.2024. u jutarnjem terminu između 5,30 i 9 sati ( Vinkovačko N.Selo, Dilj, Mirkovci i Jošine)

Paralelno s tretiranjem sa zemlje, u četvrtak će se u večernjem terminu od 18,30 do 21 sat provoditi aviotretiranje i to sa dva zrakoplova.

Tretiranje komaraca provodit će se preparatima niske toksičnosti za primjenu u urbanim sredinama i sa dozvolom od Ministarstva zdravlja za primjenu u Republici Hrvatskoj, ali se mole građani koji imaju problema sa zdravljem da u vrijeme akcije ne izlaze iz kuća i zatvore prozore, te ne iznose malu djecu. Što se tiče vlasnika pčelara, oni bi svakako trebali pravovremeno zaštiti košnice.

Naravno, ukoliko tretiranje nije moguće obaviti radi vremenskih neprilika isto se odgađa za prvi naredni dan kada to bude moguće.