VINKOVCI Učenica Ida Budimir napisala najbolje „pismo za buduće naraštaje” u Hrvatskoj!

IZVOR: Hrvatska pošta

Svjetska poštanska unija (UPU) objavila je 53. međunarodno natjecanje u pisanju pisama za mlade, a Hrvatska pošta, uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje, koordinirala je i provodila natjecanje u Republici Hrvatskoj. Ovo natjecanje bilo je namijenjeno učenicima od 9 do 15 godina, s temom pisanja pisma budućim naraštajima o svijetu za koji se nadaju da će naslijediti. Svrha je potaknuti djecu i mlade te učitelje da oblikuju svoja razmišljanja o aktualnim globalnim izazovima te predlože inovativna rješenja za produbljivanje solidarnosti među naraštajima i osiguravanje planeta pogodnog za život u budućnosti.

Od svih prijavljenih radova, ocjenjivačka komisija odlučila je kako je nabolje pismo napisala učenica vinkovačke Osnovne škole Bartola Kašića, Ida Budimir!

Ida je, osim javnog priznanja, osvojila i nagradu Hrvatske pošte, high-tech ruksak, zvučnik, termos bocu i poklon bon Žutoga klika u vrijednosti od 100 eura, koju su joj uručili predstavnici Hrvatske pošte i Agencije za odgoj i obrazovanje. Njezino pismo bit će poslano na daljnje natjecanje UPU-a te joj želimo puno sreće i uspjeha, poručuju iz Hrvatske pošte.