VINKOVCI Učenici dvije škole uspješno savladala izazov gradonačelnika Bosančića!

IZVOR: Grad Vinkovci

Tijekom ožujka vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić uputio je izazov djeci u kojem je cilj bio provesti što manje vremena ispred ekrana. Nakon provedenih aktivnosti u kojima je sudjelovalo 14 razreda i 250 učenika, povjerenstvo sačinjeno od stručnjaka iz područja obrazovanja, odgoja i sporta imalo je baš tešku zadaću koje razredno odjeljenje poslati na izlet na Papuk.

– Ovo je bio jedan preventivni natječaj gdje su djeca provodila određene aktivnosti gdje su u potpunosti bili isključeni ekrani. Svi su bili dobri, djeca su zaista bila kreativna, ali ove dvije škole su stvarno bile izvrsne pa smo odlučili obje škole poslati na izleti na Papuk gdje će imati priliku uživati, istaknula je pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković.

Premda je bilo predviđeno nagraditi jedan razred čije su aktivnosti najbolje, povjerenstvo je bilo i ostalo u dilemi, pa će na trošak grada na izlet na Papuk ići učenici razreda škola Vladimira Nazora i Bartola Kašića.

– Uvidjevši kako djeca jako puno vremena provode pred ekranima, a ja imam djecu trećeg i petog razreda, smislili smo jedan izazov za njih da se barem nekoliko dana odvoje od ekrana, da se više druže i razgovaraju, igraju igre i obilaze grad. Drago mi je da su dvije škole napravile odličan posao, 5. škola i Bartola Kašića iz Novog Sela, tako da imamo dva pobjednika. Nismo se mogli odrediti tko je bolji. Ovo će biti jedno lijepo iskustvo jer će se sada nova prijateljstva složiti iz dvije škole. Mislim kako ćemo i u narednom periodu smišljati i druge izazove jer i kao roditelj i kao gradonačelnik vidim da je to potrebno odvojiti ih od suvremene tehnologije, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

A koje su sve aktivnosti provodili u novoselskoj školi, pojasnila je učiteljica Vesna.

Djeci je ovaj izazov bio vrlo neobičan. Kad smo razgovarali o tome kako se zabaviti, a da to nije tehnologija, shvatila sam kako vrlo malo toga znaju te da nemaju pojma o igrama našeg djetinjstva. Onda smo odlučili da nam to stvarno bude izazov te onda smo gledali osmisliti što više aktivnosti. Zdušno su sudjelovali u tome. Napravili smo plan po odmorima, u školi, izvan škole. Imali smo aktivnosti poput posjeta salašu gdje su se djeca baš zabavila skakajući, penjući se, igrajući odbojku, navela je učiteljica 4. a razreda Osnovne škole Bartola Kašića Vesna Soldić.