VINKOVCI Započela izgradnja vrtića Mali princ

IZVOR: Grad Vinkovci

Postavljanjem kamena temeljca te polaganjem vremenske kapsule s crtežima polaznika Dječjeg vrtića Vinkovci, danas je ceremonijalno potvrđena izgradnja dječjeg vrtića Mali princ, inače započeta prije 5 dana. Tako su Vinkovci nakon više od 40 godina krenuli graditi novu odgojnu ustanovu iz temelja.

Vjerujem kako je ovo jedan od najznačajnijih dana predškolskog odgoja za područje Vinkovaca. Izgradnja ovog vrtića predstavlja novi korak u predškolskom odgoju u našem gradu. S obzirom kako će ovdje 10 odgojnih skupina imati ukupno 176 djece, vjerujem kako ćemo uspjeti zadovoljiti potrebe roditelja za odgojnim kapacitetima, istaknula je ravnateljica vrtića Suzana Zidar.

Projekt „Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića „Mali princ” s kuhinjom u gradu Vinkovci” ukupne je vrijednosti preko 2.995.000,00 eura od čega su bespovratna sredstva 1.815.648,02 eura. Financiran je putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, izvođača radova je tvrtka Zuki d.o.o. iz Vinkovaca. Završetak građevinskih radova predviđen je za 30. ožujka iduće godine.

Lijepo je vidjeti kada se gradi ovakav objekt impozantnih dimenzija od 1.800 četvornih metara. Ovo je jedna nova priča za Grad Vinkovce jer će vrtić biti izgrađen po najsuvremenijim svjetskim standardima. To mi je bitno, jer kada pogledate sve naše projekte, izgradnja i proširenja škola, te proširenje dva vrtića, to je zaista jedan ogroman iskorak u odgoj i obrazovanje u Vinkovcima. Zahvaljujući tome, za dvije godine čut ćemo žamor i vidjeti igru djece, ali ćemo imati i zadovoljne odgajateljice, kao i roditelje koji će imati jedan kompletno novi vrtić, istaknuo je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Ovo je još jedan u nizu generacijskih projekata koji ostaje u nasljeđe Vinkovčanima, roditeljima i djeci koja će uskoro na raspolaganju imati novo prekrasno mjesto za učenje, igru i odrastanje u najboljim uvjetima. Uz otvaranje gradilišta i postavljanje kamena temeljca, u utorak će djeca vinkovačkog Dječjeg vrtića Lenije u temelje novog vrtića postaviti vremensku kapsulu koju su izrađivali proteklih dana.

Paralelno s rješavanjem ovog problema, potrebno je razmišljati i o budućnosti odgajateljske struke u Vinkovcima s obzirom kako trenutno na Zavodu za zapošljavanje nama ovakvih kadrova pa bi se ovaj tip problema svakako mogao javiti u narednim godinama.

Trenutno najstariji vrtići u Vinkovcima su oni Vladimira Nazora i Lenije, koji broje 63 godine djelovanja u postojećim objektima. Premda su za sada materijalni uvjeti u njima zadovoljavajući, potrebno je dizati standard i kvalitetu svih objekta koje trenutno pohađa čak 557 mališana.