Višemjesečni radovi u Genscherovoj ulici bliže se kraju

Još malo, pa gotovo. Riječ je o višemjesečnim radovima u Genscherovoj ulici, jednoj od najfrekventnijih vinkovačkih prometnica u kojoj se istovremeno radilo na tri projekta, pa se malo oduljilo…

– Tako je moralo biti, jer smo promijenili gotovu cjelokupnu komunalnu infrastrukturu. Još jedna isprika našim sugrađanima koji su proteklih mjeseci morali istrpjeti ove građevinske radove koji su, pak, bili neminovni za osiguravanje kvalitetnijeg života u Vinkovcima – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić prilikom današnjeg obilaska radova u kojem mu je društvo pravio Ivan Rimac, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije koji je imao potrebu pojasniti: 

– Rekonstrukcija Genscherove ulice obuhvaćena je projektom Aglomeracije Vinkovci u duljini od 850 metara, a usporedno su izvođeni radovi kroz Program smanjenja gubitaka Vinkovci, u okviru kojeg je izgrađeno 14 mjerno-regulacijskih okana, rubni zasuni, sanirana su mjesta puknuća cijevi i rekonstruiran je cjevovod. Treći projekt bila je Rekonstrukcija cjevovoda u Vinkovcima-I. Faza. Cjelokupna mreža je sanirana, a rezultati su već vidljivi. Konkretno, prošle godine gubici su po sekundi iznosili 140 litara, a sada iznose 100 litara u sekundi – naglasio je Rimac.