VJEROVALI ILI NE Za vikend kamere „uhvatile“ samo 5 vozača s prekoračenom brzinom!

Među brojnim informacijama o stanju u prometu koji je s javnosti podijelila Policijska uprava vukovarsko-srijemska, jedan podatak ostao je posebno zanimljiv.

Naime, u vremenu od 12. do 14. siječnja „stacionarne kamere zabilježile su 5 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.“ Kratko i jasno iz policije, a opet s upitnicima iznad glava čitatelja…

Tako, od 26 lokacija za kamere za koje se navodi kako se nalaze na području županije, vozači su tijekom prošlog vikenda očito bili neoprezni u samo pet slučajeva.

Jeli riječ o savjesnosti vozača, visokoj razini prometne kulture sudionika u prometu ili malom broju kamera, vjerojatno više znaju policijski analitičari. No, i da, teoretski, samo jedna kamera radi, svakako nevjerojatno zvuči podatak kako je, i na takvoj lokaciji, zabilježeno tek 5 prekršaja kroz dva dana.

Bez obzira na ovo, iz policije najavljuju kako će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno po „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.