Vlada RH pokazuje poseban senzibilitet prema Općini Cerna

IZVOR: HDZ

Vlada Republike Hrvatske u posljednje vrijeme posebno pomaže Općini Cerna vodeći brigu o projektima koji podižu kvalitetu života lokalnog stanovništva. Izgradnja vrtića, obnova škole, projekt Zaželi, samo su neki koji Cerancima osigurava izvršna hrvatska vlast. A ondje je prva bila kad je bilo najteže.

Usprkos brojnim izazovima s kojima se u proteklom razdoblju nosila Vlada Andreja Plenkovića, od Covida 19, razornih potresa do prošlogodišnjeg olujnog nevremena koje je posebice poharalo jugozapadni dio Vukovarsko-srijemske županije, prioritetno i u rekordnom vremenu sanirane su štete na objektima te potpomognuto lokalno stanovništvo donacijom građevinskog materijala, podsjetili su danas vukovarsko-srijemski kandidati na listi HDZ-a za predstojeće parlamentarne izbore tijekom boravka u Cerni.

Uz razgovor i druženje s mještanima, posebno ih je obradovala u kratkom roku obnovljena škola koja je u srpanjskoj oluji pretrpjela veliku štetu procijenjenu na 350 000 eura.

“Lijepo je danas biti u Cerni i uvjeriti se u sve ostvarene projekte koje je svesrdno dala i pomogla Vlade RH s naglaskom na školu koja je, nakon olujnog nevremena u srpnju prošle godine angažmanom Vlade odnosno Ministarstva obrazovanja, obnovljena u rekordnom roku, praktično u nešto više od mjesec dana”, podsjetio je tijekom obilaska Ivan Bosančić, v.d. županijskog predsjednika stranke i kandidat HDZ-a na predstojećim izborima.

“Da, u roku od 40 dana je škola pokrivena što je najvažniji dio. Jako brzo je to sve odrađeno tako da smo izbjegli najgoru opciju selidbe djece i vožnju roditelja u druge škole na početku školske godine. Uz osiguranje, ostatak je preuzelo Ministarstvo obrazovanja pa je u cijeloj toj nesreći sve dobro završilo po učenike”, osvrnuo se ravnatelj Mato Bošković na uspješno i brzo odrađenu vanjsku i unutarnju obnovu zgrade.

Uz ekspresnu obnovu školske zgrade, Vlada je Cerancima poslala značajnu financijsku injekciju, posebice tijekom posljednje dvije godine, s naglaskom na izgradnju odnosno dogradnju vrtića, a podrška ministra Marina Piletića stigla je i u vidu projekta Zaželi vrijednog 1.125,000 eura koji će na idućih 36 mjeseci u Općini Cerna osigurati posao za 25 nezaposlenih osoba, naglašava Bosančić.

“S obzirom na to da je svih ovih godina Vlada vodila brigu o Cerni, želimo poručiti svim našim ljudima u Cerni, da znaju kako ćemo i dalje voditi brigu o njima i dodjeljivati projekte Općini kako god ih u narednom periodu budu pripremali, a kako bi Ceranci dobili ono što zaslužuju”, poručuje im izgledni budući saborski zastupnik i partner na projektima Ivan Bosančić.

“Mještani pozdravljaju projekte Vlade RH”, i više nego pozitivan dojam je, nakon razgovora na terenu, saborskog zastupnika i kandidata na listi HDZ-a broj 7 Nikole Mažara.

“Od programa Zaželi usmjerenog pomoći starijim osobama u Cerni, ali i zapošljavanju teško zapošljivih žena do izgradnje vrtića, Agro Tehnološkog centra…Sve su to projekti koji podižu kvalitetu života i u Općini Cerna. S jedne strane, drago mi je da imamo ljude koji podržavaju te projekte, s druge strane na žalost imamo načelnika koji je odabrao krivu listu – SDP-a i onih koji krše Ustav i zakone, ali kako sam čuo, mještani Cerne će to 17. travnja pokazati na izborima, a nakon izbora, vidimo se opet u pobjedničkoj Cerni”, poručuje Mažar.