Vladimir Bataković novi predsjednik Drvnog klastera „Slavonski hrast”

U Drvno-tehnološkom centru u Gradištu održana je Skupština Drvnog klastera „Slavonski hrast“ na kojoj je izabran novi predsjednik. Dosadašnjeg predsjednika Josipa Faletara na toj dužnosti zamijenio je Vladimir Bataković iz tvrtke Bjelin Spačva.

– Čast mi je biti izabran na ovu dužnost. Nastavit ću i dalje smjerom okupljanja velikih i malih drvoprerađivače, a posebno ću podržati našeg župana Damira Dekanića u decentralizaciji Hrvatskih šuma, što je izuzetno bitno za naš kraj u smislu zapošljavanja što većeg broja ljudi – poručio je Bataković.

A vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić u pozdravnom je govoru naglasio:

– Drvno-tehnološki centar počinje s radom u pravo vrijeme. S dobrom ekipom koja je pokazala kako se povlače EU sredstva i kako se može izgraditi ovakav reprezentativan objekt. Ovdje će osim naših drvoprerađivača dolaziti i učenici naših srednjih škola te studenti drvne tehnologije u Vinkovcima koji će s novim znanjima sutra doći spremni na tržište rada i zaposliti se u jednoj od tvrtki koje rade na našem području – rekao je Damir Dekanić, također naglasivši važnost decentralizacije Hrvatskih šuma “na način da na području Vukovarsko-srijemske županije ostaje veći dio dobara koji ovdje i nastaju”.

– Tvrtka Bjelin je kupila tvrtku Spačva i ide u značajnu modernizaciju i značajno poboljšanje uvjeta rada – nije propustio naglasiti Dekanić umjesto zaključka.