VLADO MATANOVIĆ Reprezentativac Hrvatske porijeklom iz Antina pojačao Bjelin-Spačvu!

IZVOR: PPD Zagreb

Rukometaši Bjelin-Spačve danas su otputovali prema Metkoviću gdje ih ove subote u 20.15 sati očekuje utakmica 3. kola Paket24 Premijer lige, koja je krajem rujna prekinuta zbog prokišnjavanja dvorane u Metkoviću. Vinkovački rukometaši “skucali” su par stotina eura za nepredviđeni trošak ponovnog putovanja u dolinu Neretve kamo se se zaputili danas iza oko podneva. Otputovali su, uzgred, s dva auta i dva kombija. I s mnogo optimizma. Ali i neočekivanim pojačanjem u igračkim redovima.

Naime, od ovoga petka novi član vinkovačkog kluba je Vlado Matanović, donedavno desno krilo PPD Zagreba.

– Nakon operacije prednjih križnih ligamenata, zbog kojih pauziram već gotovo godinu dana, tražio sam klub u kojem bih dobio primjerenu minutažu za što brži povratak u optimalnu formu. U širem izboru bilo je nekoliko klubova, no ono što je ponudila Bjelin-Spačva nisam mogao odbiti – kaže nam 28-godišnji rukometaš koji je karijeru počeo u riječkoj Kozali, a u Vinkovce je stigao preko Buzeta, Umaga, Gorenja Velenja i već spomenutog PPD Zagreba.

Znači, ugovor u Vinkovcima ima puno nula…?

– Ma, neeee… Novac je u potpuno drugom planu. Ovdje mi je ponuđena mogućnost otvorenih vrata ukoliko u bilo koje doba pristigne kakva izazovnija ponuda. Također, svidjele su mi se i klupske ambicije koje, nakon dobrog otvaranja sezone, sežu do Lige za prvaka. 

Inače, Matanović u Vinkovce stiže s reputacijom reprezentativnog igrača! Dres s najdražim grbom preko glave je navlačio pedesetak puta, u eri Line Červara i Hrvoja Horvata.

– Bio sam sudionik Europskog prvenstva 2020. godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj na kojem smo osvojili srebrno odličje.

Inače, Matanović korijene vuče iz ovoga kraja…

– Da, moj otac Željko je iz Antina, a mama Evica, rođena Šokčević, je iz Slakovaca. U Rijeku su preselili 1992. godine, ondje se skrasili u progonstvu. Otac je bio hrvatski branitelj, ranjen u obrani Antinu, a rehabilitaciju je odrađivao u Lovranu. Sve ostalo je povijest… – napominje Vlado koji je ime dobio po očevom bratu blizancu, hrvatskom branitelju koji je ugradio život u temelj neovisne Hrvatske. 

A bliža budućnost Matanoviću i novim suigračima (do)nosi Metković i to u novome dresu, pod brojem 11!

– Idemo odigrati mušku utakmicu i suočiti našeg domaćina s pregršt problema. U konačnici i pobijediti, zašto ne. Momčad je u dobroj formi. Nadam se da ću pridonijeti dobrom rezultatu i da će u svlačionici biti pjesme nakon utakmice – zaključio je Vlado Matanović koji je zadnju utakmicu odigrao 12. studenog prošle godine kada je na utakmici Sesvete – PPD Zagreb doživio težak karambol koljena.