Vlasnica Gradskog kućara opet blokirala Cibaliju; aktualizirana priča o izgradnji terena s umjetnom podlogom

Na danas održanoj sjednici Nadzornog odbora HNK Cibalia dominirala je tema (višestruke) blokade klupskog računa, a najproblematičnija i financijski ”najteža” od tri aktualne blokade je ona u iznosu od oko 350.000 kuna koju potražuje UTO Cibalia (Gradski kućar i kafić na stadionu), vlasnice Mire Bošković. Premda je u prošlim razdobljima klub već isplatio oko 130.000 kuna ovoj obrtnici na temu istog potraživanja, očito se iznos blokade ne smanjuje već – povećava! Iz navedenog razloga HNK Cibalia je, doznajemo, angažirala odvjetnički ured koji je dobio za zadatak osporiti navedeni iznos kao neosnovan. Uglavnom, priča se zakotrljala, mogla bi biti vrlo zanimljiva… 

Na sastanku Nadzornog odbora sportski direktor Krešimir Tomić i voditelj škole nogometa ”Mravunac-Fegeli” Goran Meštrović podnijeli su izvješća o radu za prošlu godinu te predstavili smjernice Plana rada za 2021. godinu koji tijekom veljače mora biti formaliziran, odnosno dostavljen u pisanom obliku.

Predsjednik NO Hrvoje Niče izvijestio je kako je obavio prvu rundu razgovora s HNS-ovim akterima odgovornim za infrastrukturu.

Ljudima iz HNS-a predstavio sam namjere kluba i Grada Vinkovaca oko konačne realizacije projekta izgradnje terena s umjetnom podlogom. Ovih dana najavili su dolazak u Vinkovce s idejnim rješenjima i konkretnim prijedlozima zajedničke realizacije ovog, financijski zahtjevnog, ali krajnje neophodnog projekta ukoliko želimo stvarati svoje igrače, ali i izbjeći situaciju da imamo pripreme bez osnovnih uvjeta za rad kao što je situacija ovih dana zbog vremenskih (ne)prilika – izvijestio je Niče.

Inače, prva momčad u snijegu i blatu do koljena finišira pripreme za nastavak drugoligaške sezone. Osim loših uvjeta problem je i to što je Vukovar 1991 otkazao provjernu utakmicu zakazanu za srijedu. Generalku za ”proljetnu” premijeru protiv Dugopolja Cibalia će imati u subotu s BSK-om.