VOJNI PILOT Natječaj za stipendije; prihvatljivi učenici 3. razreda srednje škole!

Ovo je prvi hrvatski Rafale, IZVOR: MORH

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je Javni poziv zainteresiranim kandidatima – učenicima 3. razreda srednje škole za studij Aeronautika – vojni pilot, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Naime, stipendije za studij Aeronautika – vojni pilot, dodjeljuju se učenicima 3. razreda srednje škole koji iskažu interes za predmetni studij. Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati navedeni su u Javnom pozivu, a rok za podnošenje prijava je 3. svibnja 2024. godine.

Riječ je o studiju Aeronautike, smjeru vojni pilot koji traje ukupno 10 semestara. Nakon uspješno završenog prijediplomskog sveučilišnog studija Aeronautika – vojni pilot koji traje šest semestara na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, kadeti/kinje upisuju diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot u trajanju od četiri semestra na Fakultetu prometnih znanosti u koji je uključena temeljna časnička izobrazba i letačka obuka u Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Rudolf Perešin”.

Kandidati/kandidatkinje se prijavljuju u propisanom roku na web stranici https://vojnipilot.hr ili pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Sve detalje možete pronaći OVDJE.