VPK-ovci uspješni na natjecanjima u Sisku i Somboru, Bruno Ćorić doplivao do četiri odličja!

Članovi Vinkovačkog plivačkog kluba (VPK) za sobom su ostavili sadržajan i uspješan vikend. Na mitingu „22. Velika nagrada PKSJ” koju je na sisačkom plivalištu organizirao PK Sisak Janaf sudjelovalo je 180 natjecatelja od 2004. godišta do onih najmlađih, a među njima i VPK-ovci: Nika Cajner, Domagoj Šego, Fran Budimir, Jurica Dragun, Boris Ostović, Filip Puce, Jakov Maletić, Gabriel Petričević i Tomo Petrinić.

Jurica Dragun bio je osobito disponiran, dva prva mjesta (50 i 200 prsno) i jedno drugo (100 prsno). Fran Budimir bio je najbrži u svojoj starosnoj konkurenciji na 50 slobodno (A norma za mlađe juniore), Domagoj Šego bio je dvaput treći (50 prsno – A norma za juniore – i 100 prsno), a Jakov Maletić bio je treći u utrci na 200 prsno…

Dio vinkovačke plivačke ekspedicije nakon dvije godine stanke sudjelovao na natjecanju u Somboru, u susjednoj Srbiji. Ondje je uz 19 članova VPK – koji je bio jedini predstavnik Hrvatske – nastupilo još 200-injak plivač(ic)a iz Mađarske i Srbije. Bruno Ćorić doplivao je do tri odličja (zlato na 100 slobodno, a srebro na 100 delfin i 100 leđno) u pojedinačnim utrkama te do srebra u štafeti u kojoj su još plivali Jakov Svetić (koji je, uzgred, na 100 delfin bio brončani), Tin Petrović i Marin Filić. Bravo!