Vratari Vukovara 1991 Marijanović i Dubrović već 1.106 minuta čuvaju čistu mrežu!

Luka Dubrović i Ivan Marijanović

Igrala se 64. minuta utakmice 11. kola Treće HNL Istok u kojoj je Vukovar 1991 ugostio momčad Čepina kada je Matija Matoković nakon ubačaja slijeva trznuo čelom i pogodio mrežu VU-trećeligaša. Bilo je to 15. listopada 2021. godine. Od tada do danas odigrano je dvanaest utakmica u kojima vukovarski vratarski tandem Ivan MarijanovićLuka Dubrović nije kapitulirao više nijednom; rekordnih 1.106 minuta čiste mreže!

– Prošle sezone nisam primio pogodak 1.017 minuta – podsjeća Marijanović, 35-godišnji vratar i kapetan vukovarske momčadi koji je u grad na Dunav stigao u siječnju 2020. godine iz grada na Bosutu, iz Cibalije, gdje mu je također kapetanska vrpca stezala lijevu nadlakticu.

Kapetanu dok govori o mladom konkurentu za jedinicu ispadaju „bomboni iz usta”…

– Luka je prije svega jako dobar vratar, no prije svega sjajan dečko. Mlad je, razvojan, perspektivan, vrijedan, hoće učiti… I tjera me na najbolje. U pravom smislu riječi zdrava konkurencija – dodaje Marijanović, znan i kao Beba, koji je u uvodna tri kola proljetna kola mjesto među vratnicama prepustio Dubroviću (Sloga 3:0, Marsonia 0:0, Oriolik 2:0), a sada je opet on u fokusu; prema najavama branit će i ove subote u derbiju protiv Belišća.

– Ma, nisam opterećen brojevima, ni rekordom. Daj Bože da u subotu primim tri komada, a da pobijedimo 4:3 – poručuje Marijanović.

Dubrović će u subotu dežurati u pričuvi. Nažalost, golmanska sudbina je takva, među vratnice može samo jedan…

– Ove sezone branio sam sedam utakmica, nastojat ću dobrim radom zaslužiti još neku priliku – kaže Dubrović.

Sigurno i hoće, jer trener Miroslav Bojko misli i na sutra, i na preksutra. K tome se uzaludno pokušava sjetiti nekog Lukinog kiksa…

– Najvažnije od svega jest da momčad pobjeđuje, da ostanemo na vrhu do kraja prvenstva te da se u konačnici probijemo do 2. HNL što je klupska ambicija ove sezone. Osobne interese treba ostaviti po strani – dodaje Dubrović, rođen 28. siječnja 2001. godine, inače izdanak Osijekove vratarske škole.

– U Osijeku sam proveo punih 13 godina, potom sam bio po posudbama u Vukovaru 1991 i NAŠK-u, sezonu sam standardno branio i u Vihoru, a prošloga ljeta ponovno sam stigao u Vukovar 1991 čiji sam sada „jedan kroz jedan”.

Bio je Dubrović član i svih mladih reprezentativnih selekcija do U-19 vrste, definitivno dugoročni potencijal, vukovarska vratarska budućnost koja je – već počela.