VRLINA IM BRZINA Poštar koji ostane raditi do kraja godine dobit će dodatnih 1.200 eura!

FOTO: Hrvatska pošta

Poštari, dostavljači tiskovina i vozači Hrvatske pošte odsad mogu računati i na dodatnu nagradu, odnosno ako u tvrtki ostanu do kraja godine, mogu dodatno zaraditi 1200 eura neto. Ova nagrada uvedena je za radna mjesta na kojima je utvrđena najveća fluktuacija i potreba za zapošljavanjem te će se odnositi i na sve buduće radnike na tim radnim mjestima koji se zaposle najkasnije do kraja lipnja 2024. godine, objavili su iz ove tvrtke.

Hrvatska pošta, kao i brojni drugi poslodavci na tržištu rada, već dulje vrijeme ima u određenim područjima izazova s nalaženjem adekvatne radne snage i fluktuacijom. Svjesna kako je povećanje primanja jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika, Pošta je u zadnje dvije godine pokrenula brojne inicijative za njihovo zadržavanje.

Tako u ožujku 2024. svim radnicima Hrvatske pošte opet raste plaća – treći put u posljednjih šest mjeseci – što je rast od ukupno 25%. Rast primanja započet je još 2022. kada je plaća za 8000 radnika na operativnim poslovima povećana 20%. Poštaricama i poštarima godišnje se isplaćuju tri jednokratne prigodne nagrade, uskrsnica, božićnica i regres. Radnici na operativnim radnim mjestima uz redovitu plaću svaki mjesec dobivaju i varijabilnu nagradu za učinkovitost. Dodajmo tomu sistematske i specijalističke zdravstvene preglede, karticu MultiSport, ali i povećanje participacije za prijevoz i prehranu te posebnu nagradu za uspješnost koja ovisi o ispunjenju godišnjih ciljeva i može dosegnuti iznos mjesečne netoplaće uplatom u treći mirovinski stup. Sve to samo su neki od benefita rada u Hrvatskoj pošti.