„Vrtić za bolji život” – dvosmjenski rad vukovarskih vrtića i 25 novozaposlenih!

FOTO: Grad Vukovar

Vrtić za bolji život“ projekt je koji osigurava drugu smjenu u vukovarskim dječjim vrtićima, što će uvelike olakšati roditeljima koji rade u popodnevnim satima. Tim povodom održana je konferencija za novinare na kojoj je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava debelim flomasterom podvukao važnost projekta:

– Imajući u vidu upravo potrebe roditelja i probleme s kojima se susreću u modernom i užurbanom vremenu, za provedbu ovog projekta koji je izuzetno važan za Vukovar te omogućuje bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života mladih obitelji, osigurali smo bespovratna sredstva u 100%-tnom iznosu, odnosno 3.457.771,79 kuna koje su 85% sufinancirane europskim sredstvima, a 15% sredstvima iz državnog proračuna – rekao je Penava.

Kroz projekt će u šest objekata biti zaposleno 25 osoba koje su potrebne kako bi oba dječja vrtića radila u produženom radnom vremenu. Nositelj projekta je DV Vukovar I, čija je ravnateljica Mirjana Kulić i potpisala ugovor za „Vrtić za bolji život“.

– U razgovoru s roditeljima smo prepoznali potrebu za produženjem radnog vremena vrtića, u slučaju kada roditelji rade drugu smjenu. Provedbom projekta omogućujemo da roditelji dijete u vrtić dovedu kasnije te tako prijepodne mogu provesti zajedno – napomenula je Kulić te dodala kako će radno vrijeme vrtića biti do 22 sata.

Marina Latinović, ravnateljica Dječjeg vrtića II, dodala je kako će se kroz projekt jačati kapaciteti odgojitelja, stručnih suradnika i stručnih radnika provedbom edukacija te kako je planirana i nabava opreme u svrhu unaprjeđenja usluga za vukovarske vrtićance.