VSŽ do kraja godine redovitim studentima sufinancira prijevoz vlakom

Vukovarsko-srijemska županija će od 1. listopada do 31. prosinca 2021. godine sufinancirati prijevoz vlakom redovitim studentima koji imaju prebivalište u Vukovarsko-srijemskoj županiji od mjesta stanovanja do mjesta studiranja u Republici Hrvatskoj.

Redoviti studenti koji studiraju u Osijeku i Slavonskom Brodu imaju pravo na dvije besplatne povratne karte ili četiri besplatne jednosmjerne karte tijekom kalendarskog mjeseca. Redoviti studenti koji studiraju u ostalim mjestima (Zagreb, Rijeka, Split i dr.) imaju pravo na jednu besplatnu povratnu kartu ili dvije besplatne jednosmjerne karte tijekom kalendarskog mjeseca, dok redoviti studenti koji studiraju na području Vukovarsko-srijemske županije imaju pravo na besplatnu mjesečnu kartu.

Evo i uvjeta koje studenti trebaju ispuniti kako bi ostvarili pravo na besplatni prijevoz:

* status redovitog studenta, upisan na jedno od sveučilišta u Republici Hrvatskoj;

* prebivalište na području Vukovarsko-srijemske županije;

* studenti koji su već koristili sufinanciranje prijevoza od 15. siječnja do 31. srpnja 2021. godine i imaju izrađen profil „Student Vukovarsko-srijemske županije“ trebaju:

– priložiti dokaz o redovnom studiranju (potvrda fakulteta o upisanoj akademskoj godini 2021/22. u statusu redovitog studenta) te njihov profil vrijedi do 31. prosinca 2021. godine;

* novoupisani studenti za ostvarivanje prava sufinanciranja prijevoza trebaju:

– izraditi pametnu karticu HŽ Putničkog prijevoza d.o.o.;

– kupiti potreban profil za studente Vukovarsko-srijemske županije „Student Vukovarsko-srijemske županije“. Profil po cijeni od 50 kuna student plaća sam i vrijedi godinu dana od dana stvaranja profila (kupljeni profil bilježi sva studentova sufinancirana putovanja), koji se izrađuje isključivo na kolodvoru Vinkovci uz predočenje osobne iskaznice (prebivalište na području Vukovarsko-srijemske županije) i dokaza o redovnom studiranju (potvrda fakulteta o upisanoj akademskoj godini 2021/22. u statusu redovitog studenta).

Mjesečne karte kupuju se isključivo na putničkim blagajnama kolodvora Vinkovci, a pojedinačne prijevozne karte na putničkim blagajnama i u vlaku. Sufinanciranje prijevoza trajat će od 1. listopada do 31. prosinca 2021. godine, odnosno do utroška novčanih sredstava. Ukoliko student bude zlorabio putovanja izgubiti će ostvareno pravo.

Sve informacije dostupne su na kontakt brojeve 032/530-160 (Kolodvor Vinkovci) i 032/344-300 (Upravni odjel za mlade i demografiju VSŽ) te na e-mail: sportdemografija@vusz.hr.