VSŽ osigurala više od 2,3 milijuna kuna za besplatne obroke učenicima

Učenicima koji ove godine nisu obuhvaćeni europskim projektom „Užina za sve VI” Vukovarsko-srijemska županija i ove godine prehranu financira iz svog proračuna i to u iznosu od više od 2.300.000 kuna. U ovoj školskoj godini VSŽ će financirati prehranu za 2.674 učenika iz 18 osnovnih škola, a cijena obroka po učeniku iznosi 5,47 kuna.

– Projekt iz EU fondova je bio limitiran iznosom novca, no potrebe su bile veće. Županija zato izdvaja dodatna sredstva za onu djecu koja zadovoljavaju kriterije. Nažalost, nije moguće financirati sve – pojasnio je župan Damir Dekanić prigodom potpisivanja ugovora s ravnateljima 18 osnovnih škola.

– Kriterij je bio dječji doplatak, a ove godine je takve djece bilo u većem broju – dodao je v. d. pročelnika za sport, mlade i demografiju Mario Meštrović.

Projekt je, naglasio je Meštrović, od izuzetnom značaja za roditelje kojima financiranje obroka predstavlja financijsko olakšanje, a prehrana se financira od 1. listopada i traje 158 dana. Za iduću godinu je najavljena i moguća drugačija raspodjela te nastavak financiranja.