VSŽ za obnovu OŠ Lipovac (su)financirala 451.810,21 kuna

Tijekom protekle zime započeti su opsežni radovi na obnovi krovišta zgrade OŠ Lipovac. Projektom obnove krovišta bit će riješen dugogodišnji problem propuštanja vlage na pojedinim dijelovima zgrade. Rekonstrukcija krovišta od 1.421 m2 uključila je i izmjenu dotrajale građe i postavljanje novog crijepa. Time je, pak, riješen kvalitetni pokrov koji jamči višegodišnju sigurnost po pitanju zaštite od oborina.

Uz radove na krovu provedena je i sanacija vertikalnih i horizontalnih oluka za odvodnju oborina. Na taj način eliminirano je probijanje vlage u dijelu zgrade i nekim učionicama, a istim projektom obuhvaćena je i ugradnja novog sustava zaštite od groma, ujedno je s dnevnog reda skinuto i višegodišnje pitanje tehničke ispravnosti objekta.

Ukupna vrijednost rekonstrukcije krovišta iznosi 651.810,21 kuna. Od toga je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financiralo iznos od 200.000 kuna, dok je Vukovarsko-srijemska županija osigurala ostatak iznosa od 451.810,21 kuna.

Zahvala VSŽ što je prepoznala važnost kapitalnog ulaganja u zgradu osnovne škole s ciljem poboljšanja uvjeta za rad svih djelatnika škole. Posebno napominjem kako će boravak u školi biti sigurniji i ugodniji, a osim toga, u mjestima poput Lipovca, upravo je škola središnje mjesto svih kulturnih događanja – rekao je Grgur Jurković, ravnatelj OŠ Lipovac.