VSŽ s milijun i pol kuna financira prehranu učenika koji nisu obuhvaćeni projektom ”Užina za sve V”

Na području Vukovarsko-srijemske županije provodi se projekt Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva ”Užina za sve” kojemu je cilj da sva djeca koja žive na rubu siromaštva imaju makar jedan obrok dnevno u školi. Svrha ovog projekta je smanjenje siromaštva i socijalne nejednakosti kod djece osnovnoškolske dobi, a projektom su obuhvaćeni ugroženi učenici 23 osnovne škole na području naše županije. Ukupna vrijednost projekta, financiranog iz Fonda europske pomoći, iznosi 989.576,33 kuna, a njime se osigurava besplatna prehrana u aktualnoj školskoj godini za onu djecu čiji roditelji to ne mogu omogućiti iz vlastitih sredstava.

Vukovarsko-srijemska županija, pak, iz vlastitog proračuna financira prehranu učenicima koji nisu mogli biti obuhvaćeni projektom „Užina za sve V“ u iznosu od 1.500.00 kuna. Obuhvaćeno je 14 škola kojima je Vukovarsko-srijemska županija osnivač (ukupni broj učenika koji primaju obrok u školama je 2.139) i s kojima je župan Božo Galić danas potpisao ugovore u velikoj županijskoj vijećnici.

Izražavam zadovoljstvo što je županija i ove školske godine iznašla sredstva za financiranje besplatne prehrane učenika u školama koje nisu obuhvaćene projektom “Užina za sve V”. Imamo razumijevanje za roditelje školaraca koji se nalaze u teškoj financijskoj situaciji i na ovaj način im pomažemo. Želimo stvoriti dobre uvjete za sve učenike u našim školama – rekao je prigodom potpisivanja ugovora župan Božo Galić.