Vukovar domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u vaterpolu 2025. godine!

Odlukom Europske sveučilišne sportske organizacije „EUSA“ Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru i Hrvatskom akademskom sportskom savezu dodijeljeno je domaćinstvo Europskog sveučilišnog prvenstva u vaterpolu 2025. godine!

U prostorima vukovarskog Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ održana je tim povodom konferencija za medije na kojoj je najavljeno održavanje prvenstva, a tom prilikom vukovarski gradonačelnik Ivan Penava naglasio je kako je Vukovaru izuzetna čast biti domaćinom ovakvog natjecanja:

– Moramo biti realni, vratiti se nekoliko godina u nazad i spoznati kako se puno toga promijenilo nabolje u našem gradu. Možemo biti sigurni u sebe i svoje kapacitete. Sve ovo ne bi bilo moguće da nema ljudi koji kvalitetno rade, no ne smijemo zanemariti ni onu materijalnu osnovu u koju smo ulagali dugi niz godina. Stvorili smo temeljne pretpostavke za kvalitetnim sportskim objektima Vukovara i na to smo ponosni – rekao je Penava te dodao kako je domaćinstvo Europskog sveučilišnog prvenstva u vaterpolu izvrsna prilika za predstavljanje našega grada, županije i države.

– Siguran sam kako će studenti po završetku prvenstva iz Vukovara otići s lijepim uspomenama – zaključio je Penava.

Dekan Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar Željko Sudarić rekao je kako je ovo postignuće rezultat zajedničke sinergije i suradnje spomenute obrazovne ustanove, lokalne i regionalne vlasti:

– Izuzetno sam ponosan da je naše veleučilište prepoznato kao budući organizator prvenstva te sam siguran kako tomu ne bi bilo tako da nemamo izvrsnu sportsku infrastrukturu na području grada – rekao je Sudarić.

Najveći je ovo sportski događaj u povijesti vukovarskog veleučilišta te njegovog sportskog djelovanja, a zakazan je za mjesec srpanj 2025. godine.