VUKOVAR Erasmus+ projektni tim OŠ Antuna Bauera u posjetu gradskoj upravi

IZVOR: Grad Vukovar

Osnovna škola Antuna Bauera Vukovar dio je trogodišnjeg Erasmus+ projekta Science through experiments Europe 2 čije su proučavane teme: kemija, energija i snaga, gravitacija i sila, tlo, toplina i zvuk. Kroz razne eksperimente, igre, istraživanja i analize učenici projektom produbljuju i obogaćuju svoja znanja u navedenim temama te razvijaju se kompetencije kroz korištenje novih i inovativnih metoda. U projektu sudjeluju još i škole iz Španjolske, Grčke, Rumunjske, Turske i Mađarske čime se njeguju međukulturalne razlike.

 

U sklopu mobilnosti projekta, nakon što su vukovarski učitelji i učenici boravili u zemljama škola sudionica projekta, sada inozemni učitelji i učenici borave u Vukovaru, a stigli su i u posjet Gradu Vukovaru gdje su ih dočekali zamjenik gradonačelnika Filip Sušac i pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

Sušac je učenicima i učiteljima zaželio dobrodošlicu te odgovorio na razna pitanja koja su imali o Vukovaru. Uz želje za ugodnim boravkom u Vukovaru, ali i uspješnom okončanju projekta, Sušac je naglasio kako Grad Vukovar uvijek podupire projekte ovakvoga tipa jer uz pomoć njih učenici šire svoje znanja i vidike te upoznaju razne kulture.