Vukovar i Čapljina prijateljski su gradovi

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić susreli su se s vijećnikom Gradskog vijeća Grada Čapljine Perom Previšićem te su pritom “održali konstruktivan sastanak koji je bio dobra prilika za razgovor o smjerovima buduće suradnje dvaju gradova”.

Gradsko vijeće Grada Čapljine u travnju ove godine donijelo je jednoglasnu odluku kojom jedna od najdužih ulica u Čapljini dobiva ime „Vukovarska ulica“. Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima potpisivanja povelje prijateljstva između Grada Vukovara i Grada Čapljine.

– Današnji posjet bio je radni, ali ujedno i prijateljski. Također, ovdje smo i s inicijativom da naša dva grada postanu gradovi prijatelju te se nadamo budućoj suradnji na raznim poljima – rekao je između ostalog Previšić zahvalivši Penavi na prijamu.

Penava, je, pak uzvratio zahvalu i to za čin imenovanja Vukovarske ulice u Čapljini istaknuvši kako je to izraz istinskog poštovanja prema gradu Vukovaru i Domovinskom ratu koji je temeljna vrijednost hrvatskoga naroda.

– Izuzetno je bitno povezivati se te imati jake veze s cijelom Hrvatskom, ali i hrvatskim korpusom u Bosni i Hercegovini. Sve nas to skupa jača te otvara brojne mogućnosti – podvukao je Penava.